Skip to content

ETT LIV, ETT FÖRSÖK ATT LEVA DET RÄTT

03 januari 2011

Livet är ett livslångt lärande. Sjukt töntigt. Men ingen blir någonsin fullärd. Människorna, världen och allting förändras varenda dag. Det finns alltid någonting nytt att ta in. Men ser men livet om en helhet är det inte som att lära sig cykla. Man kan inte ställa sig upp och börja om när man är i slutet av cykelvägen.

Jag tycker att det är alldeles för många som ägnar sina liv till raka motsatsen till vad man själv vill göra med sitt liv. Många är alldeles för pressade av yttre intryck och tankar att de anpassar hela sitt liv efter dem. Ännu fler är besatta av att ändra sin kropp. Aldrig är man nöjd. Inte jag själv heller. Men jag kan nog säga att jag inte känner lika stort begär av att ändra på mig själv som många andra har.

Träna, äta nyttigt, meditera och hålla sig ifrån allt dåligt och onyttigt. Det tycks vara ingredienserna till ett långt och lyckligt liv. Men det tråkiga faktumet är att det inte har så mycket betydelse i slutändan. Människor som levt långa liv har inte varit nyttiga. De har inte tränat minst fem dagar i veckan.

Vad har de då gjort?

De har levt ett lyckligt liv. De har njutit av varenda dag och gjort den till den bästa möjliga. De har inte tänk på morgondagen. ”Måste springa 5 kilometer så den där ärtan inte sätter sig runt midjan” är en tanke som förmodligen aldrig varit i deras huvuden.

Vars försöker jag komma?

Jo. Lev lycklig. Lev länge. Gör det du vill och när du vill. Gör ditt liv till DITT LIV. Försök inte leva någon annans liv. Glöm bort allt dåligt. Förstör inte ditt liv med att grubbla över småsaker. För i den stora världen är dina problem små. Mycket små.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: