Skip to content

URSÄKTA VAD?

05 januari 2010

I Atlanta är det vanligt att man skjuter salut på nyårsafton – trots att det är förbjudet. Något som är aningen mindre vanligt är att en 4-årig pojke dör på grund av att skottet faller ner från himlen genom kyrktaket och rakt i huvudet på barnet som satt och spelade Nintendo. Hemskt och sorgligt, kan man annat säga? (läs artikel i Aftonbladet)

Men det jag tänkte komma till är att kan man känna sig helt säker någonstans? Finns det något hörn, på denna jord där absolut ingenting kan hända? Ingenting? Nej, det finns det inte. Var vi än är, går, kör bil, åker buss, flyger eller bara är finns alla kusliga risker där och väntar på att få slå till. Om inte man träffas av en kula som skjutits för att fira träffas man kanske av en, komet?

Men det jag tänkte komma till sen var att man kan inte tänka såhär. Man kan inte gå ut från huset och tänka att – just nu kan en flygplanstoalett komma nerflygandes och skada mig allvarligt. Inte heller kan man sitta i bilen och hela tiden vara rädd för att köra ner i diket. Man kan och man ska inte heller tänka på allt. Livet blir jävligt mycket enklare så.

Jag vet inte varför jag skrev det här. Eller det vet jag väl visst. Jag ville bara säga att det är sådant här jag ibland sitter och funderar på.

Och nej. Det händer inte varje kväll. Och nu har jag suttit tyst i minst 10 minuter. Det händer verkligen inte varje kväll.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: